Ecologia proastă, lipsa somnului, malnutriția, stresul constant nu au cel mai bun efect asupra stării pielii noastre. Odată cu vârsta, grăsimea subcutanată dispare, pielea de pe față își pierde umiditatea, devine plictisitoare. Din acest motiv, apar ridurile imitative. Din păcate, îmbătrânirea nu poate fi oprită, dar poate fi încetinită. Măștile de întinerire a feței vă vor ajuta în acest sens.
Ce este o mască bună pentru întinerirea feței acasă
Pentru a vă menține pielea tânără cât mai mult timp posibil, nu mai fumați, îndepărtați pistruii și albiți pielea. Creșterea și pierderea constantă în greutate au, de asemenea, o contribuție negativă. Când ieșiți afară într-o zi însorită, aplicați un agent de protecție special. Faceți plajă cu grijă. Datorită acestor manipulări, pielea își pierde umiditatea, devine uscată și moale.
Puteți face întinerirea facială acasă, pentru aceasta nu este necesar să vizitați saloanele de înfrumusețare. De exemplu, poți face masaje anti-îmbătrânire care împrospătează pielea, relaxează mușchii, ceea ce duce la rezultate bune.
Avantajele procedurilor anti-îmbătrânire la domiciliu sunt evidente:
- Scrub-urile, peelingurile și măștile pot fi preparate independent;
- Sunt adesea preparate din ingredientele pe care fiecare gospodină le are în bucătărie;
- Peelingurile și măștile pentru întinerirea feței, preparate acasă, sunt complet naturale;
- Nu conțin conservanți, stabilizatori și alte „da", care sunt adesea pline de produse cosmetice achiziționate.
Se dovedește că măștile de casă pentru întinerirea pielii faciale sunt mai eficiente și vă permit să economisiți o mulțime de bani pe care ar trebui să-i cheltuiți într-un salon de înfrumusețare. Atenție la compoziția produselor cosmetice, chiar și a celor foarte scumpe: nicio mască nu va conține ingrediente 100% naturale, așa că pregătiți-le acasă. Atunci vei fi sigur că vei obține rezultatul dorit.
Trebuie să începeți prin a bea cel puțin un litru și jumătate de apă necarbogazoasă în fiecare zi. Cumpără apă îmbuteliată, atunci vei ști exact cât ai băut într-o zi. Ceaiul verde fără zahăr poate înlocui și o parte din apă.
Este important să mănânci bine și într-un mod echilibrat. Fii atent la ceea ce mananci. Asigurați-vă că consumați caroten, fibre și vitamina A.
În orice caz, dacă decideți să faceți întinerire acasă, nu vă puteți lipsi de rețete populare.
Măști de casă pentru întinerirea feței: TOP 7 rețete de frumusețe
masca asiatica
Incredibil, componenta principală a măștii asiatice este orezul. Pe de altă parte, nu este nimic de surprins, deoarece acest produs este principalul aliment al asiaticilor. Conține multe componente utile, astfel încât femeile din Orient arată foarte bine. Se compune din următoarele elemente:
- Amidon, catifelează pielea;
- Colina, care ameliorează iritația;
- Siliciu, dând elasticitate;
- Potasiu, combate uscăciunea;
- Vitaminele PP și H, împrospătând tenul și promovând regenerarea celulară.
La fabricarea unei astfel de măști pentru întinerirea feței, trebuie să urmați cu strictețe rețeta. Apoi iti va face pielea frageda, moale si va fi cat mai eficienta.
Rețeta pentru o mască de orez pentru întinerirea feței este următoarea: luați 200 de grame de orez și spălați-l de șapte ori, turnați-l într-o cratiță, turnați două pahare de apă, acoperiți și lăsați-l timp de 10 ore. O poți face dimineața pentru ca totul să fie gata seara. După trecerea timpului, pe suprafața boabelor va apărea o peliculă. Dacă nu, atunci ai făcut ceva greșit. Apoi fierbeți orezul, toată apa ar trebui să dispară.
Atenţie! Nu amestecați conținutul recipientului!
Îndepărtați stratul superior de orez, conține cele mai utile substanțe, din el se face o mască pentru întinerirea feței. Răciți masa rezultată, amestecați-o cu gălbenușul de ou, proteinele nu sunt necesare. Aplicați masca pregătită timp de 20 de minute, apoi clătiți cu apă rece.
Această mască este potrivită pentru femeile cu vârsta peste 45 de ani. Restul de orez poate fi consumat.
Mască de grâu încolțit
Aceasta masca pentru intinerirea pielii fetei se poate face de la varsta de 40 de ani. Este foarte eficient și conține o cantitate mare de vitamine. Germenii de grâu oferă pielii un aspect sănătos și proaspăt, precum și reînnoiesc celulele. Dacă pielea dvs. a început deja să sufere modificări ușoare legate de vârstă, atunci pregătiți o astfel de mască. Nu o sa regreti.
Clătiți mugurii în apă, uscați și măcinați într-un blender. Se amestecă apoi cu smântână bogată în grăsimi (dacă pielea este uscată), lapte (dacă pielea este sensibilă), chefir (dacă pielea este grasă), iaurt (dacă pielea este normală). Ar trebui să obțineți o pastă groasă, care se aplică pe față timp de 25 de minute, apoi se spală.
Mască cu drojdie cu vitamine
Se ia o lingură de drojdie, se amestecă cu o lingură de lactate în funcție de tipul de piele (vezi rețeta de mască cu grâu încolțit). Adăugați o linguriță de miere și aceeași cantitate de ulei de in, amestecați bine. Încălziți apa, dar nu o aduceți la fiert. Înmuiați un recipient cu amestecul într-o oală cu apă, opriți focul. Așteptați ca drojdia să fermenteze. De îndată ce începe procesul (apare spumă), masca poate fi aplicată pe față, după răcire. Întindeți o mască pentru întinerirea feței ar trebui să fie un strat gros și clătiți cu apă caldă după 10 minute.
Drojdia conține vitamine B, așa că această mască întinerește perfect, ajută la refacerea celulelor. Va ajuta la îmbunătățirea aspectului feței. Convinge-te singur!
Mască cu gelatină pentru întinerirea feței
Să înțelegem mai întâi ce este colagenul. Colagenul este o proteină care contribuie la elasticitatea pielii. Când nu este suficient, fața începe să îmbătrânească. De regulă, moleculele de colagen din cosmetice sunt prea mari, astfel încât nu pot pătrunde în straturile mai profunde ale pielii. Gelatina este descompusă colagenul. Și, deoarece particulele sunt împărțite, ele pot pătrunde mult mai adânc. Prin urmare, gelatina este foarte utilă pentru pielea feței.
O mască de întinerire a pielii faciale este făcută din gelatină și miere. Veți avea nevoie de 25 de grame de gelatină, o lingură de apă rece, o linguriță de miere, 60 de grame de glicerină. Se toarnă gelatina cu apă și se lasă o jumătate de oră. Apoi adăugați miere și glicerina. Se pune amestecul rezultat într-o baie de apă, se încălzește, dar ușor. Totul, îl poți aplica pe față cu un tampon de bumbac timp de 20 de minute. La sfârșitul procedurii, îndepărtați pelicula rezultată de pe față și ștergeți cu tonic.
Mască cu amidon pentru întinerirea feței
Amidonul obișnuit din cartofi poate oferi pielii tale un efect de întinerire impresionant. Mulți oameni spun că amidonul dă același rezultat ca și injecțiile cu Botox. Desigur, acest lucru este foarte exagerat, dar chiar funcționează grozav ca bază a unei măști de întinerire facială. Nici cele mai scumpe produse cosmetice ale unor mărci cunoscute nu vor putea ajuta la fel de bine ca amidonul disponibil pentru toată lumea.
Amesteca o lingura de amidon de cartofi cu o lingura de pudra de cacao, adauga putin ulei de macese, iaurt. Ține-l pe față timp de 20-30 de minute.
Mască de întinerire cu dovleac
Masca de întinerire facială cu dovleac este utilă pentru curățare. Saturează stratul superior al pielii cu vitamine, îl îmbogățește cu componente hrănitoare și hidratante, netezește ridurile și luminează fața. La urma urmei, dovleacul conține o mulțime de nutrienți.
Pielea uscată începe să îmbătrânească devreme, are sensibilitate crescută. Poți corecta situația cu ajutorul unui dovleac. Cea mai bună opțiune este să nu folosiți dovleac fiert, ci să îl fierbeți la abur sau la cuptor. În acest caz, cantitatea maximă posibilă de substanțe valoroase va rămâne în el. Dacă tot te hotărăști să fierbi dovleacul, atunci folosește o cantitate mică de apă.
Vei avea nevoie:
- 50 de grame de pulpă de dovleac;
- 5 grame de miere;
- 1 galbenus de ou;
- 20 de grame de smântână cu un conținut de grăsime de 20%.
Fierbeți pulpa dovleacului, zdrobiți-o până la o stare de piure. Încălziți mierea în cuptorul cu microunde, amestecați-o cu piure de dovleac, gălbenuș de ou și smântână bogată în grăsimi. Se amestecă masa rezultată și se aplică pe față timp de 20 de minute. O astfel de mască pentru întinerirea feței poate fi făcută la fiecare trei zile.
Mască de zmeură
Luați trei linguri de zmeură, zdrobiți-le până la o consistență de piure. In piure se adauga o lingurita de miere, aceeasi cantitate de ulei de masline si galbenus de ou. Se amestecă bine masa rezultată, se aplică pe față timp de 20 de minute, se spală pe față.
Această mască pentru întinerirea feței va oferi pielii un aspect sănătos și catifelat, precum și va elimina defectele minore.
Alte rețete de măști pentru întinerirea feței
Masca cu argila pentru intinerirea fetei
Argila albă este perfectă pentru femeile cu tenul gras, deoarece vă permite să scăpați de strălucirea excesivă. Dacă trebuie să stabilizați activitatea glandelor sebacee, atunci o mască de argilă este o opțiune excelentă. Argila întinerește pielea, elimină radicalii liberi și toxinele din organism, netezește ridurile.
Pentru a pregăti o astfel de mască, aveți nevoie de argilă sub formă de pulbere. Se diluează cu apă caldă, se aplică pe față și pe gât timp de cinci minute. Dacă aveți tenul gras, lăsați masca să acționeze timp de 15 minute. Apoi clătiți-l cu apă.
Mască de proteine pentru ten gras
Se bat albusul (prepelita sau pui) si se aplica pe fata o jumatate de ora, apoi se spala cu apa minerala rece. Apoi puteți șterge pielea cu un cub de gheață. Pentru a spori efectul unei astfel de măști de întinerire facială, utilizați un decoct de ierburi. Preparați floare de tei, mușețel sau sunătoare și țineți fața deasupra aburului timp de 10 minute. În acest timp, porii se vor deschide, așa că atunci când spălați masca de proteine, celulele moarte și toate impuritățile vor fi, de asemenea, spălate.
Un amestec de gălbenuș și ridiche
Luați un gălbenuș de pui, amestecați-l cu o lingură de ridiche rasă, miere și smântână. Țineți această mască pentru întinerirea feței timp de 15 minute, apoi clătiți cu un tampon de bumbac înmuiat în infuzie de mușețel.
Mască de gălbenuș și făină de secară
Se amestecă o lingură de lapte cu gălbenușul de ou, se adaugă o lingură de făină de secară, se amestecă bine. Amestecul trebuie să aibă consistența unei smântână groasă. Ține-l pe față timp de 15 minute. Pentru clătire, pe lângă apă, puteți folosi ceai slab.
masca cu mere
A face o mască de mere pentru întinerirea pielii feței este foarte simplă: se rade un măr și se adaugă smântână groasă. Ar trebui să fie o pastă. Aplicați-l pe față timp de 10 minute, apoi clătiți-l. Această mască va oferi pielii o strălucire sănătoasă, o va hidrata și o va împrospăta.
Mască de cătină
Este suficient să luați două linguri de cătină, să zdrobiți fructele de pădure, să adăugați o lingură de suc de castraveți, făină de grâu și proteine. Amestecați amestecul și aplicați uniform pe față timp de 15 minute, apoi clătiți masca cu apă. Această mască de întinerire facială este utilă în special pentru pielea cu probleme și inflamată predispusă la unturi.
Mască de față cu caș
Luați două linguri de brânză de vaci (conținutul de grăsime nu contează), amestecați cu o lingură de miere lichidă, gălbenuș de ou crud, o linguriță de suc de lămâie, puțin ulei de măsline. Aplicați pe față timp de 20 de minute, apoi clătiți. Masca este deosebit de bună pentru pielea obosită.
Mască de lămâie
Masca de lămâie pentru întinerirea feței este preparată din următoarele ingrediente:
- Două gălbenușuri crude;
- o linguriță de suc de lămâie;
- o linguriță de suc de aloe;
- o lingurita de miere;
- O lingurita de ulei de masline.
Aduceți toate componentele de mai sus la o masă omogenă și aplicați un strat subțire pe piele, dar nu și pe zona din jurul ochilor. Când masca de față se usucă, aplică un alt strat, apoi altul. În timpul procedurii de întinerire, nu trebuie să vorbiți, să râzi și să arăți emoții. Acest lucru este cu adevărat important, deoarece masca trebuie să se usuce uniform și să nu se șifoneze. După o jumătate de oră, spălați masa mai întâi cu apă caldă, apoi răciți. De asemenea, vă puteți șterge fața cu un cub de gheață. Această mască netezește ridurile superficiale, albește, ameliorează oboseala, strânge porii.
Mască cu suc de aloe
Sucul de aloe este potrivit pentru toate tipurile de piele, dar mai ales pentru tenul uscat. Aloe vera este un ingredient popular în mărcile bine-cunoscute, deoarece este bogat în vitamine, aminoacizi, minerale și alți nutrienți. Aloe este foarte util pentru întinerirea pielii feței, netezește perfect ridurile superficiale, uniformizează culoarea și împrospătează aspectul.
Pentru a pregăti o mască de întinerire facială, luați câteva frunze de aloe și puneți-le la frigider timp de 14 zile. După acest timp, stoarceți sucul din frunze, turnați în el aceeași cantitate de ulei de măsline ca și sucul de aloe. Adăugați puțină cremă hrănitoare și încălziți amestecul până la omogenizare. Când masca s-a răcit și devine ușor caldă, aplicați-o pe față timp de 25 de minute, apoi clătiți cu apă rece.
8 sfaturi de la o cosmeticiană, datorită cărora o mască de întinerire facială va aduce cu adevărat rezultate
Nu conta pe rezultate impresionante instantanee. Cu toate acestea, dacă faceți în mod regulat măști de întinerire a feței acasă, efectul va fi vizibil. Respectați următoarele recomandări pentru clătirea și depozitarea măștilor:
- Înainte de a începe procedura, trebuie să vă spălați și să vă curățați fața.
- Masca trebuie aplicată pe frunte, obraji și bărbie.
- Evitați atingerea buzelor și în jurul ochilor.
- În timpul procedurii, nu trebuie să vorbiți.
- După mască, nu se recomandă aplicarea produselor cosmetice decorative timp de două ore.
- Măștile de casă ar trebui să fie potrivite pentru un anumit tip de piele.
- Cursul procedurilor durează 2-3 luni la rând (1-2 ori pe săptămână).
- O mască de legume și fructe nu trebuie păstrată la frigider.
Care sunt cele mai eficiente măști de întinerire a feței?
Într-un salon de înfrumusețare, una dintre cele mai populare proceduri de îngrijire a pielii faciale este aplicarea unei măști. Cineva cumpără măști de întinerire facială gata făcute din magazin, cineva le pregătește singur acasă. Cu toate acestea, compozițiile de salon au cel mai pronunțat efect - o vizită este suficientă și o veți observa deja. Un specialist al unui salon de înfrumusețare va selecta pentru tine o opțiune care se potrivește tipului tău de piele. Sunt produse care scapă de excesul de ulei sau uscăciune, menite să hrănească pielea normală, să lupte împotriva acneei, să elimine sensibilitatea, să lumineze etc.
Formele de mască pentru întinerirea feței sunt foarte diferite:
- Pulbere diluată până la starea de cremă imediat înainte de utilizare;
- Cele pastoase contin argila in miez, precum si noroi cu proprietati curative;
- Cremoase sunt cele mai fragede și moi;
- Măștile cu gel conțin în nucleu alcool, precum și uleiuri esențiale;
- Măștile de colagen sunt aplicate pe pielea îmbătrânită pentru a oferi un efect de strângere;
- Măștile de alginat se întăresc complet după aplicare, dobândind consistența cauciucului strâns;
- Măștile de film se îndepărtează după întărire ca o singură foaie fără utilizarea unei spălări.
Din ce sunt confecționate măștile care se aplică clienților din saloanele? Măștile de întinerire facială conțin alge marine, diverse tipuri de argilă, parafină, uleiuri vegetale, placentă, colagen animal. Rezultatul ar putea fi:
- Hidratarea pielii excesiv de uscate;
- Strângerea pielii moale și lăsate, dându-i un tonus;
- Nutriție activă și saturație cu substanțe utile;
- Îndepărtarea inflamației și eliminarea acneei;
- Îndepărtarea poluării superficiale și profunde;
- Ofer tonul pielii;
- Întărirea vaselor de sânge;
- Reîntinerire activă.
Aproximativ de două ori pe lună este necesar să vizitați salonul pentru a aplica o mască pentru a întineri pielea feței. Dacă cosmetologul este un profesionist, va selecta un produs care se potrivește tipului tău de piele. Aplicarea unei măști este o procedură nedureroasă și destul de plăcută, relaxantă. În plus, în comparație cu alte servicii, este ieftin.
Trebuie să vă pregătiți în avans pentru o vizită la salon pentru a obține rezultatul dorit și pentru a evita consecințele nedorite. Este suficient să urmați câteva recomandări și să vă amintiți nuanțe importante pentru a evita greșelile. Deci, amintiți-vă următoarele:
- Înainte să vii la salonul de înfrumusețare, treci prinexamen medical completpentru a detecta bolile existente.
- Când rezultatele examinării sunt în mână, mergeți la cosmetician pentru a identifica contraindicațiile.
- Asigurați-vă că îi spuneți dacă aveți alergii sau boli care nu sunt menționate pe certificatul dumneavoastră medical.
- Solicitați un certificat atât de la salon, cât și de la specialistul care va efectua procedura.
- Urmăriți un videoclip despre cum se desfășoară această procedură.
- Dacă există îndoieli și întrebări, nu le lăsați pentru mai târziu, ci rezolvați-le imediat.
- Dacă simțiți disconfort în timpul procedurii, raportați imediat medicului specialist.
Dacă roșeața și umflarea după procedură persistă mai mult de două zile, trebuie să contactați salonul.
Vara este cel mai rău moment pentru procedurile de salon, deoarece pielea deteriorată nu trebuie expusă la radiații ultraviolete. Toamna, iarna, primavara non-solara, va puteti face in siguranta o programare la un specialist. Tine minte:procedurile de salon pentru față în timpul verii nu pot fi făcute.
Care este cea mai bună mască pentru întinerirea feței într-un salon de înfrumusețare
Din păcate, îmbătrânirea pielii este inevitabilă și nu poate fi inversată. În plus, încă nu este bine înțeles. Nu credeți reclamele care susțin că există o cremă minunată care poate netezi toate ridurile în câteva zile, face pielea catifelată etc. O sarcină importantă a cosmetologiei profesionale este prevenirea îmbătrânirii, care va păstra tinerețea pielii feței pentru mulți ani, fără a recurge la chirurgie plastică. Unul dintre mijloacele pentru aceasta este măștile pentru întinerirea pielii feței.
Cele mai eficiente sunt măștile de colagen și placentar-colagen. Odată cu vârsta, pielea de pe față se lasă din cauza faptului că sinteza de colagen scade. Aceasta este o substanță proteică de origine animală, formează un cadru sub epidermă, susținându-i elasticitatea și tonusul.
De unde vine colagenul? Din pielea animalelor și a peștilor. Este prelucrat într-un mod special, datorită căruia capătă proprietăți deosebite, inclusiv antioxidante. Acesta este ceea ce permite moleculelor de colagen să pătrundă în straturile mai profunde ale pielii, netezind ridurile și pliurile. Colagenul marin este similar cu colagenul uman, dar rețineți că poate fi un alergen.
Colagenul este de asemenea vegetal, este extras din proteinele din grau. Promovează producerea propriului colagen și este perfect absorbit de piele.
Când iei un curs de măști anti-îmbătrânire, ovalul feței va deveni mai clar, iar pielea va fi proaspătă și fragedă. Colagenul contribuie la formarea unui strat protector de suprafață care reține umiditatea. Printre altele, astfel de măști cresc sinteza fibroblastelor, au un efect hidratant și regenerant. Avantajul măștilor este că sunt potrivite pentru persoanele de orice vârstă, după mezoterapie, cu piele sensibilă și după peelinguri chimice.
Daca ai de gand sa iesi in oras sau sa participi la un eveniment important si in acest sens ai nevoie urgent sa iti "corectezi fata", mastile speciale de "frumusete instant" sunt perfecte. Se aplică pe față și pe gât timp de o jumătate de oră.
Un tip de astfel de mască de colagen este o foaie de colagen, care constă dintr-o bază fibroasă subțire care conține un procent ridicat de colagen de origine vegetală sau animală și impregnată cu o soluție apoasă.
Măștile hrănitoare cu substanțe biologic active aparțin și măștilor pentru întinerirea feței. Conțin extracte de placentă (bovine și umane), lichid amniotic (vezica fetală bovină), produse apicole, colagenază (din ficat de crab), material seminal de bovină.
Cum este procedura de aplicare a unei măști pentru întinerirea feței
Aplicarea unei masti de intinerire faciala trebuie facuta intr-un mediu calm. Esteticiana ar trebui să aibă mâinile calde, clienta trebuie să comunice încet. O mască cosmetică este un întreg ritual, și nu doar o procedură de îngrijire a pielii faciale.
Clientul trebuie să se relaxeze, să se simtă odihnit de tensiunea și stresul zilnic. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci nu conta pe efectul dorit.
Încredeți-vă fața doar maeștrilor profesioniști, deoarece este foarte important să alegeți compoziția potrivită a măștii pentru întinerirea feței și să determinați starea pielii.
Specialistul va verifica cu siguranță dacă sunteți alergic la oricare dintre componentele care compun masca pentru întinerirea feței. Acest lucru este ușor de făcut: o cantitate mică de produs este aplicată pe suprafața extensoare a antebrațului. Dacă după 10 minute apare o senzație de arsură, roșeață, mâncărime, atunci masca nu trebuie aplicată pe față.
Pe lângă verificarea alergiilor, comandantul trebuie să întrebe dacă pacientul suferă de claustrofobie. Dacă da, atunci nu ar trebui să alegeți măști care se întăresc și stoarce țesuturile moi ale feței. Acest lucru poate provoca o senzație de spațiu închis, în urma căruia clientul va începe să intre în panică și nu va exista niciun efect de la procedură. Aceste măști includ parafină, lifting și alginat.
Nu puteți aplica imediat o mască pentru întinerirea feței. Pielea se curăță în prealabil cu o compresă fierbinte sau vaporizare, adică un jet de abur amestecat cu ozon. Ambele metode vă permit să deschideți porii. Aburul ucide și microorganismele.
Hidratarea pielii nu ar trebui să fie întotdeauna, ci numai dacă este prescris în instrucțiunile de utilizare a măștii. Nu toate medicamentele pot fi aplicate pe pleoape și pe zona de deasupra buzei superioare. Dacă, totuși, compoziția măștii pentru întinerirea feței este potrivită pentru astfel de zone, atunci pe zona ochilor se pun tampoane speciale umezite cu loțiune sau decoct de musetel. Atunci compoziția cu siguranță nu va cădea în ochi. De asemenea, este inacceptabil să lovești masca în nas.
Masca se aplică de jos în sus de-a lungul liniilor de masaj: de la bărbie până la lobii urechilor, de la colțurile buzelor până la mijlocul auriculului, de la nas până la tâmple, apoi de la mijlocul frunții și până la temple. Figura arată aceste direcții:
Pentru a aplica o masca pentru intinerirea pielii fetei sunt necesare diverse instrumente: spatule, pensule speciale care seamana cu pensulele de machiaj, dar sunt mai dure, mai plate si mai late. În cazuri rare, specialistul aplică masca cu mâinile. În orice caz, este necesară o spatulă sterilă: se folosește pentru a pune deoparte cantitatea necesară de compoziție finită din borcan. În unele saloane de înfrumusețare, ingredientele măștii sunt amestecate chiar înainte de aplicare, caz în care cosmeticianul le determină în prealabil volumul dorit. Recipientele, spatulele, bureții pentru clătire sunt cel mai bine folosiți de unică folosință.
Masca se aplică într-un strat suficient de gros timp de 10-40 de minute în conformitate cu adnotarea. Clientul nu trebuie să vorbească sau să râdă în acest timp.
Când spălați masca, nu este necesar să întindeți pielea. Ar trebui să utilizați tampoane de bumbac sau bureți înmuiați în apă rece dacă pielea este grasă și călzi dacă este uscată. Gelurile și spumele pentru spălare nu sunt recomandate. Dacă masca de întinerire facială se usucă la ceva timp după aplicare, este înmuiată cu apă și apoi spălată ușor fără a răni pielea.
Rețineți că produsele cosmetice pot fi aplicate la numai două ore după procedură și, de preferință, după 3-4. Utilizați doar o cremă ușoară hidratantă.
Și totuși, care este rezultatul aplicării unei măști pentru întinerirea pielii feței?
- Ameliorarea pielii feței de efectele stresante ale mediului;
- Îmbogățirea pielii cu umiditate;
- Îmbunătățirea circulației sângelui și a drenajului limfatic;
- Îmbunătățirea aspectului: un oval strâns al feței, dând pielii prospețime și catifelare, reducând porii;
- Saturarea pielii cu substanțe nutritive;
- Reglarea secreției glandelor sebacee;
- Îndepărtarea iritației și a inflamației;
- Îmbunătățirea stării de spirit și a stimei de sine.