Întinerire fracționată

ce este întinerirea fracționată

Întinerirea fracționată este una dintre metodele de cosmetologie hardware care îmbunătățește starea pielii prin expunerea acesteia la radiații laser.

Pentru a elimina imperfecțiunile estetice, este necesar să urmați un curs de proceduri, al căror număr exact este calculat luând în considerare gravitatea și natura problemei.

Indicații pentru procedură

Indicațiile pentru întinerirea fracționată sunt defecte estetice precum:

  • vergeturi (inclusiv postpartum);
  • telangiectazie (vene de păianjen, o rețea de capilare mici vizibile vizual);
  • pori dilatati;
  • acneea și consecințele acesteia (acnee și post-acnee);
  • pete întunecate;
  • riduri mimice și statice.

Procedura s-a dovedit si in corectarea pielii flascante, decolorate, lipsite de vitalitate, plictisitoare, pe care au aparut zone lasate, adaugand vizual ani.

Tipuri de întinerire fracționată

În funcție de indicații, se folosesc două tipuri de lasere:

  • ablativ;
  • neablativ.

Fracționatîntinerire ablativăAcesta are ca scop îndepărtarea zonelor de piele deteriorate prin crearea așa-numitelor zone de tratament microtermic în acestea, care sunt înlocuite cu țesuturi sănătoase fără defecte în procesul de regenerare naturală a țesuturilor. Acest tip de expunere este util în special în eliminarea cicatricilor și a vergeturilor. Datorită acestui lucru, este posibil să obțineți un efect de ridicare pronunțat, să strângeți zonele lăsate, să tonifiați capacul.

Lasere non-ablativemai concentrat pe lucrul cu straturile profunde ale pielii. O trăsătură distinctivă a procedurii de întinerire fracționată în acest caz este absența deteriorării țesuturilor de suprafață. Datorită faptului că razele pătrund mai adânc, este stimulată producția de elastină și colagen - două elemente structurale necesare pentru ca pielea să rămână elastică și netedă. Efectul unor astfel de proceduri este considerat mai pronunțat și mai prelungit.

Despre procedura de intinerire

Ca preparat preliminar, se aplică pe piele o cremă anestezică, care este concepută pentru a reduce durerea. Apoi medicul trece direct la tratamentul zonei cu laser. Centrul nostru dispune de echipamente moderne - un sistem fracționat cu scanner și un sistem laser multifuncțional. Înainte de a începe lucrul, dispozitivele sunt reglate, sunt stabilite anumite valori care caracterizează proprietățile fizice ale fasciculului laser generat de instalație. Parametrii sunt selectați de către cosmetolog în mod individual, pe baza indicațiilor și caracteristicilor fototipului pielii pacientului, ceea ce face ca un astfel de impact să fie mai sigur și, în același timp, eficient în fiecare caz individual.

perioada de reabilitare

În prima zi după întinerirea fracționată, aspectul pielii poate fi comparat cu cel pe care îl are atunci când primește o arsură solară. Pentru a suporta mai bine reabilitarea, mai ales in primele ore, sunt indicate compresele reci. Pentru a face acest lucru, se recomandă să pregătiți gheața acasă în avans. Roșeața va scădea treptat pe măsură ce țesuturile se refac. În acest moment, este mai bine să vă luați concediu de la serviciu. Fenomene precum exfolierea epidermei sunt considerate norma.

Bărbații au voie să se bărbierească numai în a doua zi. Înainte de aceasta, sunt excluse orice tensiuni mecanice și de altă natură asupra pielii. De asemenea, ar trebui să limitați călătoriile la băi și saune. Poți să faci sport și să faci un efort fizic serios după 2-4 zile.

Rezultatele întineririi fracționate

Rezultatul procedurii este o piele fină, tonifiată, fără riduri și cicatrici. Toate pliurile sunt netezite, zonele cu tulburări de pigmentare dispar, în locul lor apar altele noi, sănătoase. Datorită eliminării defectelor cosmetice, se obține un efect de lifting pronunțat, contururile devin clare, datorită cărora pielea devine mai tânără timp de câțiva ani, ceea ce devine vizibil cu ochiul liber.

Contraindicații ale procedurii

Iradierea cu laser are câteva limitări:

  • procese inflamatorii în zona afectată;
  • patologii infecțioase;
  • diferite forme de boli dermatologice (psoriazis, eczeme și altele);
  • tumori maligne și neoplasme cu etiologie neclară în zona de tratament;
  • reactii alergice.

Pacienții care suferă de tulburări mintale, precum și femeile însărcinate și care alăptează, de asemenea, nu au voie înainte de procedură.