Măștile pentru întinerirea feței acasă au ocupat locul de mândrie printre produsele de îngrijire. Beneficiile lor, datorită compoziției naturale, sunt evidente, iar rețetele populare sunt testate de ani de zile. Cu ele, o femeie va arăta atrăgătoare la orice vârstă.
De ce pielea feței își pierde elasticitatea după 35 de ani?
Ce ar trebui făcut pentru a întineri pielea feței? Mai întâi trebuie să vă dați seama ce cauzează lăsarea sa, ofilirea. Cauza principală a pierderii elasticității, tonusului este o scădere a formării cantității necesare de colagen, elastina.
Condiții care afectează starea pielii:
- malnutriție;
- utilizarea excesivă a produselor cosmetice decorative;
- schimbări bruște de temperatură, aer uscat;
- stres;
- consum insuficient de apă potabilă curată;
- îngrijire selectată necorespunzător;
- dependență de fumat, alcool.
Toți acești factori afectează negativ starea epidermei. Eliminarea celor mai multe dintre ele va aduce prospețime, un aspect sănătos.
Prezentare generală a componentelor care pot restabili elasticitatea
Majoritatea compozițiilor de casă sunt realizate din produse, mijloace improvizate care se găsesc în orice casă. Efectele secundare sunt minime. Spre deosebire de procedurile chimice, cu laser, pe care cosmeticienii le oferă să le facă în saloane. Componente utile ale măștilor:
- Produsele lactate hrănesc, cresc elasticitatea. Grăsimile conținute în ele pătrund adânc în piele. Acest lucru ajută la eliminarea ridurilor și a pliurilor apărute. În plus, sunt capabile să lumineze fața, să-i confere un finisaj mat.
- Mierea este considerată un dar unic al naturii, care conține un număr mare de oligoelemente esențiale, antioxidanți. Astfel de compoziții vor face pielea tonifiată, catifelată. Îl saturează din interior, îl întineresc.
- Drojdie, fulgi de ovaz ingusteaza porii dilatati, normalizeaza activitatea glandelor sebacee. De asemenea, ele curăță, o saturează și încetinesc îmbătrânirea.
- Migdalele, ciocolata sunt ingrediente magice care vor reda rapid tineretea. Laptele de migdale este neobișnuit de bogat în proteine. Sunt necesare pentru elasticitate. În plus, ele conțin o cantitate mare de vitamine care oferă o hidratare profundă, creează un strat protector suplimentar.
- Uleiurile vegetale și esențiale oferă vitamine și minerale. Ele hidratează perfect, hrănesc cu substanțe utile, oferă strălucire.
- Gălbenușul de ou este un adevărat depozit de nutrienți. Are vitamine liposolubile A, E, care sunt esențiale pentru reînnoirea pielii. Proteinele curăță perfect fața, făcând-o mai uniformă, mai strălucitoare.
- Legumele, fructele, fructele de pădure încetinesc procesele de oxidare din organism. Ele previn schimbările legate de vârstă, stimulează regenerarea celulară.
Toate componentele au efecte unice de vindecare. Ingredientele trebuie folosite conform rețetelor pentru a obține cele mai multe beneficii.
Produsele anti-îmbătrânire făcute singur sunt mai eficiente decât cremele scumpe de marcă.
Formule hranitoare anti-imbatranire
Rețete pentru măști de față eficiente după 35 de ani, netezind ridurile:
- Se amestecă piureul de cartofi cald cu laptele, untul, ou crud.
- Se amestecă proteina cu 5 ml de suc de lămâie. Aplicați compoziția, așteptați până se usucă și clătiți. Apoi bateți gălbenușul rămas cu ulei de ricin, zeama unui sfert de lămâie, adăugați 2 capsule de AEVIT. Țineți 20 de minute. Clătiți cu apă rece.
- În 25 g de făină de secară se bat 20 g de gălbenuș proaspăt. Turnați laptele până obțineți o consistență cremoasă.
- Se face un remediu din 15 g maioneza, 9 g miere, putin ulei de ricin, 5 ml suc de lamaie.
- Amestecați bine proteina bătută cu 5 g de chipsuri de migdale, coaja de grapefruit rasă și 5 ml de sucul acesteia. Faceți o compresă timp de 15 minute.
- Se prepară aluatul din 20 g de fulgi de ovăz combinați cu proteine de prepeliță, 9 g de miere lichidă.
- Se macină 3 g de frunze verzi de mentă sau melisa. Se amestecă cu 20 g de brânză de vaci dietetică moale, 50 g de miere.
În plus, acești compuși vor reda elasticitatea pielii, vor întineri și vor lumina fața. Este indicat să le aplicați cu mișcări ușoare de masaj.
Sfat! Făina poate fi făcută din fulgi de ovăz prin măcinarea lor într-o râșniță de cafea sau blender.
Între astfel de proceduri se recomandă o pauză de o săptămână.
Produse de ridicare
Măști de față minunate de strângere:
- Stoarceți sucul de la o lămâie, turnați 21 g de miere.
- Se diluează 25 g drojdie uscată în 18 g apă fiartă, 5 ml chefir proaspăt. Adăugați un praf de sare de mare.
- Se amestecă 10 g de gelatină comestibilă cu 40 g de lapte, se lasă să se umfle 30 de minute. Apoi adăugați 30 g de miere la 20 ml de glicerină. Se încălzește amestecul de gelatină, amestecând constant, folosind o baie de apă. Combinați totul, aplicați o masă caldă pe piele. Odată ce stratul este uscat, faceți altul. Se recomandă îndepărtarea acestei mască cu apă caldă. Nu rupeți în niciun caz, puteți deteriora pielea.
- Se macină 35 g ceapă, se combină cu 24 g miere lichidă, 20 g lapte integral.
- Pentru a pregăti, trebuie să amestecați 15 g de miere cu 8 g de scorțișoară măcinată. Dacă pielea este uscată, atunci se recomandă să turnați ulei din germeni de grâu. Nu poți exagera cu condimentele.
- Se face o crema din 1 legatura de patrunjel si 18 g smantana 33% grasime. Poate fi înlocuit cu smântână.
- Framantam aluatul din 6 g fulgi de ovaz amestecati cu 5 ml lapte de cocos, 9 g miere naturala. Se lasa la cald o jumatate de ora. Se măcina mai întâi fulgii în făină. Aburiți fața și aplicați masa rezultată.
De regulă, compozițiile sunt aplicate pe întreaga față. Dar nu va fi de prisos să folosiți pe gât, decolteu. Rezistă 25 de minute. Apoi, se spală cu apă rece.
Măști purificatoare care încetinesc îmbătrânirea
Astfel de produse netezesc ridurile fine, conferă pielii o textură catifelată și au, de asemenea, un efect de albire asupra petelor de vârstă:
- Ingrediente: 7 g zat de cafea, 25 g smantana.
- Se amestecă 30 g de argilă albă cosmetică cu 30 g de ulei de porumb sau ulei de măsline.
- Cartofi cruzi rasi amestecati cu patrunjel tocat. Stoarceți sucul și înmuiați tifon cu el.
- Pastă din 48 g de sifon și 18 g de apă.
- Se diluează 25 g de drojdie în 5 ml de chefir. Adaugati un praf de bicarbonat de sodiu.
- Într-o baie de apă, se topesc 10 g de ceară de albine, 50 g de unt, 2 capsule de vitamina E. Se adaugă 10 g de piure din frunze verzi de coacăze, cenușă de munte, pătrunjel, petale de trandafir în amestec.
- Se macină gălbenușul de prepeliță fiert, o jumătate de pahar de smântână groasă, 9 g miere lichidă, se adaugă 5 coniac. Stoarceți un sfert de lime.
Produsele se amestecă cu grijă până se formează o masă omogenă. Aplicați timp de un sfert de oră.
Complexe de vitamine din fructe și legume
Măștile de față după 35 de ani, care sunt perfect strânse, elimină ridurile fine, ascund vârsta:
- Luați o jumătate de banană, adăugați 15 ml miere încălzită, 10 ml ulei de măsline. Amesteca bine.
- Faceți piure de mere și morcovi. Mărul trebuie selectat din soiurile verzi.
- Se macină curmalul copt cu 25 g de smântână 10%, ulei de măsline. Pentru densitate, adăugați 12 g de amidon.
- Acoperiți pielea cu tifon multistrat înmuiat în suc de struguri.
- Se zdrobește o banană medie, se toarnă 5 g de lapte integral. Fructul trebuie să fie copt.
- Se amestecă 25 g de piure de prune, 9 g de miere, câteva picături de aloe proaspătă. Se toarnă 10 g ulei de porumb.
- Răziți un castraveți mic decojit în groal. Turnați în ea 20 g de smântână sau iaurt natural, 10 g de piure de coacăze. Boabele ar trebui să fie roșii.
Compozițiile se aplică timp de un sfert de oră, realizând mai multe straturi subțiri. Scoateți cu un tampon de bumbac, care trebuie umezit în lapte cald.
Cum să profiti la maximum de rețetele de casă?
Îngrijirea tenului matur are nuanțe, a căror respectare va da un rezultat impresionant, făcându-l moale, neted.
- Măștile sunt recomandate a fi efectuate în mod regulat în cursuri, având întocmit un plan în care alternează diverse rețete.
- Este mai bine să aplicați compozițiile seara înainte de culcare. Trebuie să fie calde. Mișcări - lumină, masaj.
- Straturile trebuie să fie subțiri și uniforme. Tratați fața, gâtul, decolteul.
- Conținutul de grăsime al produselor este selectat în funcție de tipul de piele. Pentru tenul uscat - cu cel mai mare continut de grasime, pentru normal - cu un procent mediu, iar pentru tenul gras, trebuie sa iei un produs fara grasime.
- Utilizați numai produse proaspete și naturale. Ideal, dacă sunt de casă, și nu din magazin.
- Testați amestecurile obținute anterior pentru prezența unei reacții alergice.
- Spălați-le cu apă minerală sau filtrată, lapte pentru a menține rezultatul. Utilizați un tampon de bumbac.
În timp, pielea își va recăpăta elasticitatea și fermitatea pierdute de-a lungul anilor, dacă urmați toate recomandările.